5 tips om je goed voor te bereiden op een winter triathlon

Gepubliceerd op: 02-11-2022

In de winter zijn er uiteraard veel minder triathlons dan in de zomer. Dat is ergens ook logisch. Een triathlon wordt vaak maanden van tevoren georganiseerd en tijdens de wintermaanden is het weer zo onvoorspelbaar dat de kans op afgelastingen té groot is. Bovendien kun je je afvragen of het zwemmen in open water en het fietsen onder winterse omstandigheden wel zo gezond is. Wat kun je als fanatieke triatleet doen in de wintermaanden? Zorgen dat je conditie, je souplesse en je kracht op peil blijft voor het volgende seizoen. Maar let ook op gezonde en extra voeding en kies o.a. voor de beste eiwitshakes. We hebben een vijftal handige tips.

Vijf eenvoudige en handige tips:

  • Pas je training aan op het weer. De kans op slecht weer is in de wintermaanden erg groot. Dan is het niet aan te raden om buiten te fietsen of te hardlopen. Je kunt dan beter een dag een extra zwemtraining doen of je fietstocht binnen houden, op een fietstrainer.
  • Kies voor fietsen als het weer echt meezit. Lange stukken fietsen is heerlijk, maar met koude wind, sneeuw of regen verspil je gewoon te veel energie. Werk liever aan je loopvermogen of train je zwemspieren, uiteraard indoor.
  • Wissel je racefiets af met een mountainbike. Voor een triatlon moet je 180,2 km fietsen. Het is logisch om dan meteen te denken aan lange trainingen op je racefiets. Wil je echter kortere trainingen die net zo inspannend zijn? Pak dan eens je mountainbike en een uitdagend parcours, voor ongeveer 30 tot 90 minuten. Ook al is het koud, door de inspanning blijft je lichaam op een gezonde temperatuur.
  • Let goed op je kleding. Kleed je warm aan op koude dagen, maar ook als het nat is. Je lichaam koelt erg snel af als je in de stromende regen traint. Weet je je lichaamswarmte niet goed vast te houden, dan is de kans op blessures een stuk groter. Neem meteen na je training een warme douche om je lichaam op de juiste temperatuur te krijgen.
  • Schrijf je in voor korte loopwedstrijden. Test jezelf tijdens korte loopwedstrijden die in de wintermaanden wél georganiseerd worden, in tegenstelling tot triathlons. Zo hou je de spanning erin en kun je zelf zien of je nog op schema zit.

Bereid je lichaam voor met de beste pre workout

Kies voor de beste pre workout om je lichaam optimaal voor te bereiden. In de beste pre workout zit altijd een uitgebalanceerde hoeveelheid snelle koolhydraten, aminozuren, creatine en vitamines. Ook cafeïne kan deel uitmaken van de beste pre workout. De beste pre workouts zijn vaak te bestellen in poedervorm en zo gemakkelijk te doseren.

Hou je spieren in topconditie met de beste eiwitshakes

Met de beste eiwitshakes zorg je niet alleen voor spieropbouw, maar ook voor spierherstel. Je kunt de beste eiwitshakes zowel voor als na je training drinken. De beste eiwitshakes zijn te combineren met melk of vruchtensap en verkrijgbaar in veel verschillende smaken.

De beste eiwitshakes en de beste pre workout, online verkrijgbaar

Voor de beste pre workout preparaten en de smakelijkste en beste eiwitshakes kun je terecht in het online assortiment van Body Supplies. Body Supplies heeft een uitgebreide collectie sportvoeding en voedingssupplementen en kan je deskundige maatwerkadviezen geven.